SUTURA PREMIERNO V SLOVENIJI

Mariborska praln’ca, vzpon mrtvih, ki se bo dogodila 19. marca naslednje leto, pod okriljem organizacije Factory of Sound, bo premierno gostila nemškega DJa in producenta SUTURO. Prepričani smo, da bo dobra zatresel plesišče Dvorane Gustaf in nas popeljal v pravo Hardtechno ekstazo, ko bomo za trenutek pozabili na vse težave in skrbi ter se enostavno prepustili zvokom Hardtechna.

Sutura je svojo pot pričel pri rosnih 10 letih, s prvim navdušenjem nad elektronsko glasbo. V tistem času sta na sceni prevladovala Electro in Breakbeat. S Techno glasbo se je okužil davnega leta 1995, ko je prvič slišal Miss Djax v akciji. Z veliko strastjo in pomočjo prijatelja je pričel z DJ-anjem. Ob svojem prvem nastopu je občutil magičnost publike, kar mu je dalo energijo za prihodnost. Polovico svojega prihodka od nastopov je vložil v nakup gramofonskih plošč. V letu 2000 je dočakal svoj nastop na legendarnem dogodku Titty Twister. Po tem nastopu so sledili še drugi v večih klubih po Heilbronnu. On je navduševal množico, množica je njega navduševala nazaj. Svojo prvo ploščo je izdal leta 2004.

Naslednji korak je bil pošiljanje demo CD-jev glasbenim založban. V letu 2006 se je njegov trud poplačal, saj je njegove komade slišal DJ Rush, ki se je odločil, da jih izzda pri svoji založbi Kne’Deep. S tem se je pričelo novo obdobje, saj smo lahko njegovo produkcijo lahko slišali v nastopih znanih artistov, kot so Pet Duo, Sven Wittekind, Robert Natus, DJ Bold, Kaoz, Marco Remus and mnogi drugi. V letu 2008 je prišel tudi nastop izven Nemčije, kot na primer Avstrija in druge.

Vsa ta pot je končno pripeljala do sodelovanja s Svenom Wittekindom, saj ga je Sven povprašal ali bi za njegovo založbo Inflicted ustvaril komad. Poimenoval ga je Arabian nights! Po nastopu na rojstnodnevni zabavi Svena Wittekinda, kjer je povsem navdušil, je postal član agencije Abstract z izzidi Abstract016 in Toolterror013, čemur je sledil uspeh.

Njegova pot se tu le še vzpenja z nastopi na festivalih Nature One, Mayday, Syndicate, Toxicator, Ruhr in Love, Soundtropolis in drugi. V produkcijskih vodah zelo gara in nenehno ustvarja, zato so ga prijatelji poimenovali producentska stroj. Do danes je izdal 7 LP-jev in številne EP-je.

Na voljo je še nekaj zgodnjih vstopnic po 10€, če želite svojo po nižji ceni obiščite spletno povezavo event-tickets. Ob tem lahko prispevate tudi za pred-srečanje v parku za Dvorano Gustaf, ki se bo pričelo ob 18. uri. Če bi želeli fizično obliko vstopnice, ki jo obdržite za spomin, nam lahko pišete na spletni naslov factory.of.sounds@gmail.com, kjer boste pridobili vse dodatne informacije kako jo prevzeti.

Povezava do dogodka MARIBORSKA PRALN’CA – THE RISE OF THE UNDEAD ali obiščite FB dogodek TUKAJ.